Još jedan besplatan vođeni obliazak Novog groblja – „Dok ima mraka ima i svanuća“ - Priča o pesnicima i književnicima - 2. deo


Pozivamo naše drage sugrađane i goste Beograda da nam se u nedelju 7. aprila 2019. godine sa početkom u 11:00 časova pridruže u još jednoj besplatnoj vođenoj šetnji po Novom groblju, pod nazivom Dok ima mraka ima i svanuća", tokom koje ćemo se setiti velikih buntovnika duha, večitih Odiseja, ljudi o kojima je mnogo pisano, ali malo rečeno, jer se neke stvari teško rečima mogu doseći.

Ova šetnja je posvećena književnicima i pesnicima dvadesetog veka, tvorcima duha, ljudima koji su svojim idejama i delima krčili put ka modernosti i savremenosti. Dubokom emocijom prožimajući sudbinu čoveka i sveta, uplićući vlastitu emociju i dušu, neretko se nalazeći u teškim životnim i emocionalnim situacijama, stvarali su dela koja su nadrasla ove prostore, kao i vreme u kome su nastala. U okviru ovonedeljne šetnje prisetićemo se priče o poslednjem dvoboju kod nas, priče o jednom čuvenom ljubavnom trouglu, o jednoj strasnoj ljubavi čoveka koji svojim stavom i držanjem to nije odavao, ali i univerzalne priče o zavisti sredine prema onima koji svojim delom izlaze iz okvira prosečnosti. Priča o borbi za veru u čoveka i ljubavi prema životu.

Topla preporuka za kvalitetno provedeno nedeljno popodne!

Mesto okupljanja: na platou kod ulaza u Novo groblje

Priča i vodi: dr Violeta Obrenović, istoričar umetnosti

Kontakt: 011/207 13 42, violeta.obrenovic@beogradskagroblja.rs

Program obilaska u pdf formatu možete preuzeti ovde: Dok god ima mraka ima i svanuca